Wij zijn er voor jou!

 NIEUW VANAF DIT WERKJAAR

Nieuwe moderne computers (met supersnelle SSD harde schijven). Grotere schermen (22 inch).
Elke cursist krijgt een handboek (inbegrepen in de prijs van de cursus) dat in de les gebruikt wordt, maar waarmee ook thuis verder geoefend kan worden.
Voor een aantal cursussen is er geen handboek beschikbaar. Er wordt dan gewerkt met een door de lesgever zelf opgestelde cursus die ook digitaal meegegeven wordt (ook deze is inbegrepen in de prijs van de cursus).

De computerlessen bij Seniorama worden gegeven in kleine groepjes van 8 deelnemers.
Voor iedere cursist is er een aparte computer beschikbaar. Er wordt geen eigen laptop meegebracht.
Voor alle cursussen is het minimum aantal deelnemers 4 en het maximum 8.

Al de cursussen worden gegeven met het besturingssysteem Windows 10.

Wij geven geen cursussen voor een Mac-computer (Apple).

Belangrijk: Om in te schrijven voor deze cursussen is het noodzakelijk om persoonlijk naar Seniorama te komen zodat je samen met de computerverantwoordelijken kunt bespreken welke cursus het best bij je past.
Er wordt niet ingeschreven via e-mail of telefoon.
Vooral: Betaal niet zonder eerst contact met Gilbert Verlinden of Rita De Bock opgenomen te hebben.
Je kunt inschrijven vanaf maandag 2 juli. Er is een computerverantwoordelijke aanwezig elke voormiddag van 9.30 tot 12 u. Als een cursus volzet is, aarzel dan niet om je op de wachtlijst te laten schrijven. Er zijn regelmatig deelnemers die nog vóór de cursus start, moeten afhaken zodat er plaatsen vrijkomen.

OVERZICHT VAN DE CURSUSSEN

Basiscursus Windows 10
Deze cursus is bedoeld voor wie weinig of geen ervaring heeft met het werken met een computer of laptop of voor het eerst een computer of laptop aanschaft.

Voor de volgende lessenreeksen is het noodzakelijk dat je 'Het ABC van de computer' gevolgd hebt of een goede basiskennis hebt.

Opfriscursus Windows 10
Deze opfriscursus geeft antwoord op veelvoorkomende vragen. Een onmisbare cursus voor iedere Windows 10-gebruiker die een handig geheugensteuntje wil gebruiken.
NIEUWE CURSUS met gratis handboek.

Mappen, bestanden en back-uppen in Windows 10
De mappen op een computer zijn een soort archiefkast. Deze bevatten bestanden, mappen en bibliotheken. Je leert met de Verkenner werken, mappen en bestanden ordenen, kopiëren, verplaatsen enz. Ook het werken in de Cloud en het maken van een back-up komt aan bod.
NIEUWE CURSUS met gratis handboek.

Digitale Beeldbewerking
Hier leer je je foto’s over te brengen van je fototoestel, tablet of smartphone naar je computer, ze te organiseren, bewerken, delen met anderen, afdrukken en een fotoalbum maken.
Met gratis cursus door de lesgever opgesteld.

Beveiligen, back-uppen en opruimen van je Windows 10 computer
Beveiliging van de computer en privacy bewaren bij het surfen op internet is erg belangrijk. Daarnaast is het maken van een back-up uiterst belangrijk. De computer wordt opgeschoond door programma's en onnodige bestanden te verwijderen. Ook wordt de harde schijf gecontroleerd om de pc efficiënter te laten werken. Kortom, een cursus die onmisbaar is als je gesteld bent op goede beveiliging, privacy en een goed werkende computer.
NIEUWE CURSUS met gratis handboek.

Windows 10 update
Vanaf de eerste versie van Windows 10 in 2015 is er gemiddeld twee keer per jaar een grote update uitgekomen voor het besturingssysteem. Iedere update bracht nieuwe mogelijkheden, functies en apps. Daardoor werd het werken met Windows 10 beter, makkelijker en leuker. Ben je op de hoogte van alle belangrijke vernieuwingen? Zo niet, dan ben je na deze cursus weer helemaal op de hoogte.
NIEUWE CURSUS met gratis handboek.

Browsers (internet) en mailsystemen
E-mail en internet raadplegen zijn de meest gebruikelijke taken die we uitvoeren op een pc. Hoe raadplegen we onze e-mails best: via webmail of via een mailprogramma? Hoe omgaan met meerdere e-mailaccounts? Welke browser gebruiken? De geheimen achter URL, zoekmachines en cookies komen aan bod.
NIEUWE CURSUS met gratis cursus door de lesgever opgesteld.

Ontdek de vele mogelijkheden van Google
In deze cursus ga je aan de slag met veelgebruikte programma's van Google: Google Chrome, Gmail, Google Foto's, Google Maps en Streetview en Google Drive. Deze programma's zijn zowel op je computer als tablet of smartphone gratis te gebruiken.
NIEUWE CURSUS met gratis handboek.

Excel
Werken met Excel is niet alleen werken met getallen en formules. Cellen opmaken, grafieken tekenen, adreslijsten maken en rekenen met tijd zijn minstens even belangrijk.
Met gratis cursus door de lesgever opgesteld.

Presentaties met PowerPoint
Krijg je ook dia-shows toegestuurd en zou je ook zoiets willen maken? In deze cursus kun je presentaties met PowerPoint leren maken. Ze omzetten naar een diavoorstelling, al of niet met muziek, en ze opsturen via e-mail.
Met gratis cursus door de lesgever opgesteld.

Copyright © LDC Seniorama vzw