Wij zijn er voor jou!

Expresbericht

Kalligrafie 11-03-2016 (28).JPG

Kalligrafie voor beginners en kalligrafie creatief

Kalligrafie of de kunst van het mooi schrijven. Edward Johnston groot tekenaar en o.a. ontwerper van het Londense Undergroundlogo noemde het de kunst van het bruikbare handschrift, waarbij duidelijkheid, schoonheid en karakter  voorop staan.

Workshop ‘Kalligrafie voor beginners’

In deze workshop ga je deze eigenschappen via het humanistisch cursief aanleren. Na een korte inleiding leer je in fasen het alfabet schrijven. Oefenen doe je door korte tekstjes en/of wensen te schrijven. In de laatste les maak je enkele werkstukken: eenzelfde tekst kan geschreven worden met verschillende pendikte, meerdere kleuren en - papiersoorten.
Nodig: 20 bladen ruitjespapier (lange ruit) potlood, gom, lat, schaar, potje voor water, vod of keukenrol, pen, pennenstok en bister (kunnen in de les aangekocht worden).

Deze activiteit had plaats van 24 februari tot 31 maart 2017.
Lesgever: Jeanine Kellens, lerares plastische kunsten

 

Workshop ‘Kalligrafie Creatief’

We frissen het humanistisch cursief met kapitalen op en gaan aan de slag met het ontwerpen en uittekenen van wenskaarten. Dit keer komen allerlei artistieke effecten aan bod zoals de zwart-witwerking van een tekst, contrasten van licht/donker, met uitsparingen en overlappingen. Hiervoor gebruiken we verschillende pennen en schrijfmateriaal.
Nodig: kalligrafiepennen, bister, inkt, potlood, lat, gom, tekendriehoek, potje voor water, vod, keukenrol en verschillende soorten papier.

Belangrijk: voor deze reeks is de vaardigheid van de beginnerscursus vereist.

Deze activiteit had plaats van 24 februari tot 31 maart 2017.   
Lesgever: Jeanine Kellens, lerares plastische kunsten

Copyright © Seniorama vzw