Wij zijn er voor jou!

Kleuren.jpg

Kleur en kleding
Heb jij de vermoedelijke leeftijd van 45 jaar al bereikt of komt die dichterbij? Dan denk je vermoedelijk allesbehalve aan uitbollen. Medioren en senioren van vandaag zijn erg actief en willen er goed blijven uitzien. Dat gaat verder dan uiterlijke vormgeving. In deze cursus leer je je eigen kleurkenmerken kennen en begrijpen. Je werkt in groep en je krijgt persoonlijke feedback, waar mogelijk naargelang de tijd, de omgeving en de situatie. Je leert kracht te geven door kleur, stijl en lichaamstaal. Na een boeiende intro omtrent kleur in de natuur, mode en kunst,  leer je je te kleden in functie van de gelegenheid en in harmonie met jezelf. Ook de stoffen en duurzaam verantwoord kledingadvies komen aan bod.
Kleur, stijl en lichaamstaal: hoe kan je die toepassen op je uitstraling? Dat en nog veel meer kom je te weten in deze boeiende cursus ...

Kleur, energie en emotie
Hier wordt er ingegaan op de emotionele en psychologische betekenis van de kleuren en wat kleur met ons doet.
Kom kleurrijker en energievoller voor de dag. Ontdek wat kleuren en de energiebanen die dagelijks door je lichaam stromen met je doen. Je krijgt specifiek advies en uitleg over de kleuren, de energiepunten, de betekenis ervan en leert ze toe te passen in je huidige levenssituatie. Deze cursus bevat boeiende tips en oefeningen om je dagelijks terug op te laden en over je persoonlijke emotie omtrent kleur.
Je leert te stralen met je innerlijke kleuren en negatieve connotaties omtrent kleuren om te zetten in positieve.

Kleur en interieur
Wil je op de hoogte zijn van de laatste milieuvriendelijke, ecologische en duurzame interieurtrends, materialen en kleuren? Wil je bijleren over de kleurencombinaties en de sfeer die ze oproepen? Dat kan.
Doel van deze cursus is bewust om te gaan met duurzame kleuren in je interieur, je woning, je thuishaven van rust.

Kleur en zelfvertrouwen
In deze cursus leer je jezelf herontdekken op een kleurrijke manier.
Je krijgt genoeg materiaal en feedback om je zelfvertrouwen, lichaamstaal te ontplooien tot je ware ik. Hoe vergroot je je zelfvertrouwen? Door je grenzen te verleggen op een positieve opbouwende manier. Je ontdekt en past de kleurtypologie, de kracht van kleuren en wat kleur met je kan doen toe op een aangename en positieve manier. Zo leer je ook obstakels en onnodige angsten te verbannen en te overwinnen. En straal je ook licht uit.
Want ‘de grootste overwinning is immers deze op jezelf.’

Deze cursus had plaats van 10 november tot 22 december 2017.
Lesgever: Sigrid Pancken, lerares plastische kunsten en kleuradviseur

Copyright © Seniorama vzw