Wij zijn er voor jou!

Expresbericht

Fietstochten.JPG
Dinsdag 19 september:
Een vlakke fietstocht met vertrek om 13.30 u. aan Parkpoort te Leuven (+ 40 km) met mogelijkheid tot aansluiting om 14 u. aan Wijgmaalbrug (+ 25 km).
Info: Josee Luyten 016 25 44 36.

Donderdag 28 september:
Een fietstocht met hellingen van + 40 km.
Vertrek om 13.30 u. aan Parkpoort te Leuven.
Info: Maurits Claeys 016 44 32 45 of 0476 09 06 17 en Walter Rogge 016 40 66 58 of 0469 57 47 82.

Belangrijk: Kom steeds op tijd naar de startplaats want we vertrekken stipt
Wie graag op een andere plaats dan de vertrekplaats wenst aan te sluiten of bij twijfelachtig weer wil weten of de fietstocht doorgaatgelieve contact te nemen met de gids.

De verzekering bedraagt € 5 voor leden en € 10 voor niet-leden en is verplicht.

Aandacht!
De handige vrijwilligers die onderweg bereid zijn omlekke banden te vervangen, vragen het volgende: heel wat fietsers komen met een elektrische fiets of een fiets met ingebouwde versnellingen. Met deze fietsen is het moeilijk een lekke band te vervangen en de versnellingen terug goed te regelen.Willen deze fietsers zorgen voor een 'slangenband' als reserveband. Met een slangenband is de klus veel makkelijker: het wiel moet niet uit de fiets en er kan niets ontregeld zijn. Een slangenband is een lange, rechte binnenband met als lengte de omtrek van het fietswiel.

4-daagse Retie
Wie de 4-daagse wil meerijden moet op tijd beginnen oefenen want we rijden ruim 290 km in die 4 dagen. De 4-daagse gaat dit jaar door van dinsdag 18 juli (vertrek per fiets vanuit Leuven) tot en met vrijdag 21 juli (aankomst +/- 17 u per fiets terug in Leuven).
De 4-daagse kost dit jaar net zoals vorig jaar, 210 euro voor 3 dagen volpension + vervoer van de bagage.
Niet inbegrepen: drank bij de stoppunten onderweg en eventuele drankjes op het terras of in de cafetaria in Retie. Er worden onderweg stops voorzien om iets te bezichtigen, eventueel ingangsgeld is ook niet inbegrepen.

Fietsen en gezondheid
Wist je dat ...
Fysieke fitheid zorgt voor de geestelijke gezondheid en het welzijn?
Fietsen het hart versterkt en zo hart- en bloedvatenziekten helpt te voorkomen? Dit omdat de spieren tijdens het fietsen een verhoogde bloedtoevoer nodig hebben, wat een bijkomende arbeid van het hart vraagt.
Fietsen het spier- en gewrichtengestel versterkt? De kracht van senioren neemt dikwijls af omdat de spiermassa inkrimptGevolgspier- en gewrichtspijnen. Door het fietsen blijven de spieren geoefenddit voorkomt stramheid van gewrichten en verhoogt de soepelheid.
Fietsen bevorderlijk is voor het evenwichtsgevoelSturendraaien en ontwijken zijn ongemerkt voortdurende evenwichtsoefeningen en die hebben ook een positieve invloed op het leven van elke dag.
Fietsen de bloeddruk doet verlagen?
Fietsen zeker aanbevolen is voor wie kampt met spataders?
Fietsen enkel maar een positief effect kan hebben op reuma en artroselijdersWel steeds met een kleine versnelling trappen en bij koud weer de pijnlijke gewrichten goed inpakken!
Fietsen de slechte cholesterol doet dalen en de goede cholesterol doet stijgen?
Geregeld fietsen de longcapaciteit verbetert?
Fietsen bijdraagt tot het voorkomen van osteoporose?
Fietsen de slaap verbetert en de stress vermindert?
Regelmatig een eindje fietsen een preventief geneesmiddel is?

Copyright © Seniorama vzw