Wij zijn er voor jou!

Retie 2018 (15).jpg 

Dinsdag 29 januari 

Een vlakke fietstocht met vertrek om 13.30 u. aan Parkpoort te Leuven (+ 40 km) met mogelijkheid tot aansluiting om 14 u. aan Wijgmaalbrug (+ 25 km).
Info: Maurits Claeys: 016 44 32 45 of 0476 09 06 17 en
 Tine Coenen: 016 58 52 86 of 0476 09 06 17.

Donderdag 24 januari

Een fietstocht met hellingen van + 40 km.
Vertrek om 13.30 u. aan Parkpoort te Leuven.
Info: Johan Kumps: 016 26 10 95 of 0489 55 02 60 en
 Walter Rogge: 016 40 66 58 of 0496 57 47 85.

Belangrijk: Kom steeds op tijd naar de startplaats want we vertrekken stipt

Het dragen van een helm is goed voor je veiligheid.
Wie
 graag op een andere plaats dan de vertrekplaats wenst aan te sluiten of bij twijfelachtig weer wil weten of de fietstocht doorgaatgelieve contact te nemen met de gids.

Een verzekering is vereist. Je kunt aansluiten bij de verzekering die Seniorama aanbiedt: € 5 voor leden en € 10 voor niet-leden.

Aandacht!
De handige vrijwilligers die onderweg bereid zijn om lekke banden te vervangen, vragen het volgende: heel wat fietsers komen met een elektrische fiets of een fiets met ingebouwde versnellingen. Met deze fietsen is het moeilijk een lekke band te vervangen en de versnellingen terug goed te regelen.Willen deze fietsers zorgen voor een 'slangenband' als reserveband. Met een slangenband is de klus veel makkelijker: het wiel moet niet uit de fiets en er kan niets ontregeld zijn. Een slangenband is een lange, rechte binnenband met als lengte de omtrek van het fietswiel.

Fietsen en gezondheid
Wist je dat ...
Fysieke fitheid zorgt voor de geestelijke gezondheid en het welzijn?
Fietsen het hart versterkt en zo hart- en bloedvatenziekten helpt te voorkomen? Dit omdat de spieren tijdens het fietsen een verhoogde bloedtoevoer nodig hebben, wat een bijkomende arbeid van het hart vraagt.
Fietsen het spier- en gewrichtengestel versterkt? De kracht van senioren neemt dikwijls af omdat de spiermassa inkrimptGevolgspier- en gewrichtspijnen. Door het fietsen blijven de spieren geoefenddit voorkomt stramheid van gewrichten en verhoogt de soepelheid.
Fietsen bevorderlijk is voor het evenwichtsgevoelSturendraaien en ontwijken zijn ongemerkt voortdurende evenwichtsoefeningen en die hebben ook een positieve invloed op het leven van elke dag.
Fietsen de bloeddruk doet verlagen?
Fietsen zeker aanbevolen is voor wie kampt met spataders?
Fietsen enkel maar een positief effect kan hebben op reuma en artroselijdersWel steeds met een kleine versnelling trappen en bij koud weer de pijnlijke gewrichten goed inpakken!
Fietsen de slechte cholesterol doet dalen en de goede cholesterol doet stijgen?
Geregeld fietsen de longcapaciteit verbetert?
Fietsen bijdraagt tot het voorkomen van osteoporose?
Fietsen de slaap verbetert en de stress vermindert?
Regelmatig een eindje fietsen een preventief geneesmiddel is?

Copyright © LDC Seniorama vzw