Wij zijn er voor jou!

Voor het volledige overzicht van de fietsdagtochten zie Kalender - Fietsdagtochten 2018 of klik hier

Bijdrage in de onkosten: € 1
Info: over reisweg of aansluiten bij de groep op een andere plaats dan aangegeven: bel naar de verantwoordelijke gids van de dag.
Kom steeds op tijd naar de startplaats want we vertrekken stipt!
Iedereen met een fiets met goede banden en remmen is welkom. Het dragen van een helm is goed voor je veiligheid.

Lier

Vrijdag 8 juni

Afspraak om 9.45 u. op de parking aan de kerk in Werchter. Afspraak om 9.15 u. aan Wijgmaalbrug of om 8.45 u. aan Parkpoort indien je met de fiets naar Werchter komt. Net zoals vorig jaar kun je ook rond 10.10 u. bij de groep aansluiten aan het meer van Keerbergen, ter hoogte van restaurant The Lake (Mereldreef 1).
Over het jaagpad van de Dijle tot Ninde, langs de boswegen van de villawijken in Keerbergen en via Grasheide bereiken we het centrum van Beerzel, waar we onze eerste stop nemen. We fietsen rond de Beerzelberg, met 51,60 m het hoogste punt van de provincie Antwerpen, en rijden verder door naar Berlaar. Langs de meanderende Grote Nete komen we aan in het gezellige Lier, waar de middagpauze voorzien is. Eveneens sterk meanderend is de Kleine Nete die we vanuit Lier over een 10-tal km volgen tot Nijlen. De rit zuidwaarts gaat ondermeer over een kort stukje Grote Nete (fietsbrug) en door het provinciaal domein De Averegten. Een derde stop is gepland in Hallaar. Via Heist-op-den-Berg, Schriek en Tremelo vervoegen we terug Werchter.
Vlakke rit. Afstand 80 km, voor wie vertrekt aan Wijgmaalbrug 96 km of aan Parkpoort 110 km.
Info: Walter Rogge 016 406658 of 0496 574782.

Lier Het Buyldragershuisje (foto claudiagoesabroad.com).jpg
Lier: Het Buyldragershuisje (foto claudiagoesabroad.com)

Tuindersroute

Dinsdag 12 juni 

Een vlakke rit van ± 85 km. Vertrek met de fiets aan Parkpoort om 9.30 u. en aan Wijgmaalbrug om 10 u.
Deze rit brengt ons via Keerbergen, Grasheide in Beerzel voor de eerste stop. Dan ‘beklimmen’ we de Beerzelberg, geologisch gezien het hoogste punt van de provincie Antwerpen. Via Putte komen we in O.L.V.-Waver met zijn indrukwekkende kloostergebouwen van de Zusters Ursulinen. We fietsen vervolgens door Sint-Katelijne-Waver, Bonheiden, Rijmenam, Keerbergen, Werchter, Rotselaar, Wijgmaal, Wilsele en Kessel-Lo terug naar Leuven.
Info:Tine Coenen: 016 58 52 86 of 0473 92 99 41.

O.L.V.-Waver (1).JPG 
O.L.V.-Waver: Klooster van de Ursulinen (foto Aimé Feys)

Scherpenheuvel-Averbode

Vrijdag 22 juni

Vertrek met de fiets om 9.30 u. aan Parkpoort en om 10 u. aan Wijgmaalbrug. Veelal een vlakke rit van ruim 85 km.
Van Wijgmaal rijden we via Wezemaal naar Aarschot voor onze eerste stop. Na een twaalftal kilometer zien we dan de majestueuze barokke koepel van Scherpenheuvel opduiken met 298 gulden sterren. Hier nemen we een rustpauze van drie kwartier, met de nodige tijd voor een bezoek aan de basiliek of de kraampjes. Verder langs Zichem naar de ‘lekstraat’ in Averbode voor een lekker ijsje. We verkennen even de abdij en dan volgt een natuurrit door de bossen van Wolfsdonk en Langdorp. Zo komen we terug in Aarschot voor een laatste drink op de Grote Markt. We keren terug langs de Demer en Betekom.
Info: Maurits Claeys: 016 44 32 45 of 0476 09 06 17.

Scherpenheuvel Basiliek (foto Wikipedia.org).jpg 
Scherpenheuvel: Basiliek (foto wikipedia)

Hoegaarden

Dinsdag 26 juni

Vertrek met de fiets aan Parkpoort om 9.30 u. Rit van 65 km met talrijke hellingen. Een avontuurlijke tocht langs rurale wegen naar Hoegaarden. Enkele kasseistroken en drie onverharde landwegen van telkens 2 km. Eerste stop in Meldert aan de kerk. In Hoegaarden op het marktplein kan men het beste van de brouwerij proeven. Terug langs Boutersem om in ‘De Pomp’ nog wat af te koelen. Maak kennis met kasseiwegen, buurtwegen, voetwegen, zandwegen, kerkwegen, veldwegen, trage wegen, landwegen, holle wegen, aardewegen en karrenwegen.
Info: Maurits Claeys 016 44 32 45  GSM: 0476 09 06 17.

Hoegaarden tuinen foto reizendichtbijhuis.wordpress.com).jpg
Hoegaarden: Toontuinen (foto reizendichtbijhuis.wordpress.com) 

4-daagse Retie

Dinsdag 10 tot en met vrijdag 13 juli

We gaan ook dit jaar naar ‘De Linde’ in Retie, een moderne verblijfplaats voor sociaal toerisme en gelegen op wandelafstand van het centrum (bv. voor een avondwandeling).
We vertrekken met de fiets naar Retie en komen langs een andere weg terug. De 2e en 3e rit gaan we door de Limburgse en Antwerpse Kempen.
We logeren in goede 2-persoonskamers met tv, wc + douche en airco in iedere kamer. Dekbed, kussens, handdoeken, beker, haardroger zijn voorzien. ‘De Linde’ serveert goede maaltijden (buffetvorm) en er is ook een gezellige cafetaria. Voor de computerfanaten is er gratis Wifi beschikbaar in het hotel. De fietsen mogen ‘s nachts binnen staan. Vervoer van de bagage is ook in de prijs inbegrepen.
Deelname kost weer, zoals vorig jaar, € 210 per persoon (€ 230 voor niet-leden van Seniorama) in een tweepersoonskamer. Er wordt wel gevraagd om zoveel mogelijk kamers te bezetten door 2 personen. Wie toch kiest voor een single dient een supplement te betalen van € 75. De prijs is berekend op basis van ± 20 personen.
Inschrijven kan tot eind mei, telefonisch op het nummer 016 22 20 14 van Seniorama of mondeling op het onthaal. Gelieve ook mee te delen met wie je de kamer wil delen. De inschrijving is pas definitief als het verschuldigde bedrag is overgeschreven op rekening BE 7364 0304 8202 van Seniorama met vermelding ‘Retie + naam deelnemer + lidnummer Seniorama’. Vergeet ook je kamergenoot niet. Elke deelnemer krijgt nog een persoonlijke brief met praktische informatie.
Zorg dat je tegen die tijd goed geoefend bent want we rijden in die vier dagen toch rond de 290 km. Hoe meer zielen, hoe meer babbel en hoe interessanter en gezelliger de groep.

Retie 2016 (9)_0.JPG
Retie 2016

VOOR NIEUWE FIETSERS VERMELDEN WE TOCH NOG EENS DE ALGEMENE AFSPRAKEN                                                                

1. Kom op tijd naar de startplaats want we vertrekken stiptBij vertrek met de fietsverzamelen om 9.30 u. aan Parkpoort (10 u. in Wijgmaal indien vermeld bij de dagtocht). Bij vertrek met auto’s, verzamelen we meestal op de carpoolparking aan de oprit van de E314 te Kessel-Lo (tenzij het anders vermeld staat bij de tocht).
De fietsen worden opgeladen vanaf 8.45 u. zodat we om 9 u. kunnen vertrekken.
2. Afspraken voor het vervoer met auto’s maken we tijdens de wekelijkse fietstochten.
3. Wie op een andere plaats wil aansluiten, of wie onverwachts niet mee kanwaarschuwt Josée Luyten ( 016 25 44 36) ten laatste 3 kwartier vóór het afgesproken vertrekuur.
4. Bij elke tocht zijn 3 rustplaatsen voorzien.
5. Elke deelnemer betaalt € 1 per dagtocht als deelname in de onkosten voor de organisatie.
6. Voor verplaatsingen met auto’s betaalt wie meerijdt 0,10 euro per km.
7. We nemen altijd een picknick mee voor onderwegbij meerdaagse tochten alleen voor de eerste dag.
8. Wanneer een dagtocht samenvalt met een namiddagritdan is er geen namiddagrit (behalve als het speciaal vermeld is).

Copyright © Seniorama vzw