Wij zijn er voor jou!

Het Hageland - Tielt-Winge

Woensdag 17 april

Het Hageland is de streek in Oost-Brabant en betekent niet meer dan ‘het land begroeid met dicht kreupelhout’ (‘hage’ in oud-Nederlands). Het kreeg zijn naam na de grote ontginningen in de middeleeuwen toen deze regio als enig bosrijk gebied in het hertogdom Brabant overbleef.
We starten onze wandeling in Sint-Joris-Winge Dorp. We wandelen richting Walenbos. Doorkruisen dit prachtig stukje natuur (opgepast, het kan er soms zeer slijkerig zijn) om dan de wijngaardberg op te klimmen en te genieten van de bloesems. Na een grote 9 km komen we aan aan de sporthal van Tilet, waar we onze lunch kunnen gebruiken.
In de namiddag stappen we nog een 9 km via de Vlooybergtoren terug naar Sint-Joris-Winge dorp. Zij die de wandeling vroeger willen stoppen kunnen na de passage aan de Vlooybergtoren naar de stelplaats Tielt-Winge (ongeveer 600 m.) wandelen om daar de bus (lijn 370) naar Leuven te nemen.

Vertrek: we verzamelen rond 9.20 u. in de wachtzaal van het busstation om om 9.32 u. met Lijn 370 naar Diest naar Tielt-Winge te rijden

Benodigdheden: buskaart of busticket. In het walenbos kan het zeer slijkerig zijn, voorzie dus stevig schoeisel dat tegen een stootje kan.

Deelname in de kosten: € 1.

Info: Lutgarde Michielsen 0478 88 15 56 en Hugo Busschots 0475 73 63 33.

walenbos.jpg
Het Walenbos

Copyright © LDC Seniorama vzw