Wij zijn er voor jou!

Kennismaking met de streek van Tielt-Winge

Donderdag 21 juni

Licht heuvelende natuur- en landschapswandeling. We starten aan de bushalte Tielt-Winge Gemeentehuis. We stappen door bossen, langs velden, weiden en in de namiddag enkele autoluwe wegen.

Afstand: ± 18 km.

Praktische regeling:
Heen: vanuit Leuven met de Lijn 370 Leuven-Diest om 9.32 u. tot halte Tielt-Winge Gemeenteplein om 10.04 u.
Picknick: Café Onder de Toren, Leuvensesteenweg 240 te 3390 Sint-Joris-Winge (verse dagsoep te verkrijgen). Hier kan men afkorten. Halte Dorp 50 m. van picknickplaats Lijn 370 terug naar Leuven (elke 5 min en 35 min na het uur).
Terug: met de Lijn 370 Diest-Leuven van halte Tielt-Winge Keulenstraat of Tielt-Winge Gemeenteplein (elke 26 min en 56 min na het uur).

De wandeling start rond 10 u. aan de bushalte Tielt-Winge Gemeenteplein. We gaan richting kerk om daarna direct de weilanden in te duiken. Via het Grootbroek komen we in het natuurreservaat Walenbos, dat we kriskras doorkruisen en verlaten via de Alsberg richting Motbroek. Even verder krijgen we een mooi panoramisch zicht op Nieuwrode en Houwaart. Zo komen we aan de Roeselbergkapel. Vanaf daar gaat het bergaf tot op de Aarschotsesteenweg. Deze steken we over en zo belanden we in het Troostemberghbos. Dit bos verlaten we via de Bensberg. We stappen verder richting Gempemolen en centrum van Sint-Joris-Winge tot aan onze picknickplaats.
Na de pauze gaat het omhoog op de Winger, de ‘lange’ Kriekeboomstraat, die evenwijdig loopt met de Leuvensesteenweg, naar de Toren van Tielt. Vanop de Oude Leuvensebaan hebben we een mooi panoramisch zicht op de Alsberg. Even groeten we nog Pastoor Jozef Van Slagmolen en stilaan gaat het naar beneden richting eindpunt.

Bij regenweer aangepast schoeisel voorzien.

Bijdrage in de onkosten: € 1.

Info: Maurice Page: 016 89 39 65  of  0478 53 07 29 en Rob Van Essche: 016 40 60 13 of 0483 07 98 66.

Holle weg in het Walenbos foto wandelenmetboni.blogspot.com.jpg 
Holle weg in het Walenbos (foto wandelenmetboni.blogspot.com)

Copyright © Seniorama vzw