Wij zijn er voor jou!

Antwerpen DIVA: Wonderkamer I Axel Vervoordt

Zaterdag 26 januari

In het nieuwe museum Diva – een samensmelting van het vroegere Diamantmuseum en het zilvermuseum Sterckshof – bezoeken we de eerste tijdelijke tentoonstelling: Wonderkamer I Axel Vervoordt met een gids. Deze internationaal gerenommeerde man is actief als kunst- en antiekhandelaar, meubelontwerper,  interieurvormgever, curator en nog veel meer. Zijn passie voor schoonheid en harmonie is uitgegroeid tot een bedrijf met een honderdtal werknemers met vestigingen in binnen- en buitenland.
Geïnspireerd door de zestiende eeuwse rariteitenkabinetten brengt Axel Vervoordt  heel diverse objecten bij elkaar in de expositie. Hij beperkt zich daarbij niet tot een bepaalde tijd, continent, stijlperiode of genre waardoor het geheel een zekere tijdloosheid en eenvoud krijgt die hem zo typeert.
Na het geleid bezoek is er nog tijd om de vaste collectie van het museum te bezoeken met een audiofoon. In zes thema’s: de Wonderkamer, over het vakmanschap van diamant en edelsmeedkunst in het Atelier, over Antwerpen als het wereldcentrum van de diamanthandel in de Internationale Handelskamer, over etiquetteregels en luxeconsumptie bij Antwerpse adellijke families in de eetkamer, over het vraagstuk rond ethiek en echtheid in de diamant- en edelsmeedsector in de Kluizenruimte, en over de wereld van DIVA en haar meest kostbare schatten in het Boudoir.

Vertrek: samenkomst in de lokettenzaal om 12 u. van het station. We nemen de trein van 12.36 u. naar Antwerpen Centraal. Vervolgens nemen we de tram naar de Groenplaats. Neem boterhammen mee voor op de trein. Ieder koopt zijn eigen vervoersbewijzen.

De gids verwacht ons om 14.30 u. voor het bezoek aan de Wonderkamer I Axel Vervoordt. Vanaf 16 u. kunnen we de vaste collectie bezoeken.

Prijs: € 22 - leden € 20 

Max aantal inschrijvingen: 15 personen

Inschrijven: Op het onthaal van Seniorama 016 22 20 14 of mail naar onthaal @seniorama.be

Betaling: contant of met bancontact op het onthaal van Seniorama. Via overschrijving, onmiddellijk na inschrijving op het rekeningnummer BE 32 736403048202 van Seniorama met vermelding WEjan + naam + GSM + lidnummer van de deelnemer.

Antwerpen DIVA foto brasschaatsefilm.com.jpg
Antwerpen: DIVA (foto braschaatsefilm.com)

Copyright © LDC Seniorama vzw