Wij zijn er voor jou!

Expresbericht

zaterdag 14 oktober

Brussel: Art is Comic - MIMA

Wat is viraal, grappig en goed voor de gezondheid?

Het MIMA (Millennium Iconoclast Museum of Art) is gevestigd in de voormalige Belle-Vue-brouwerij aan het kanaal te Molenbeek. Het is een museum voor actuele beeldende kunst dat een kennismaking biedt met de geschiedenis van de 2.0. cultuur. Door het internet en de mobiele telefoon zijn de grenzen tussen de verschillende culturen aan het vervagen. Kunstenaars communiceren nu rechtstreeks met het publiek, ze hebben geen tussenpersonen meer nodig. Ook zijn de uitdrukkingsvormen veranderd, subculturen zijn mainstream geworden. Daarom vormen urban art en haar vertegenwoordigers een zeer belangrijk kunstzinnig fenomeen in dit millennium.

De kunstenaars die vaak afkomstig zijn uit subculturen zoals street art, skateboarding of grafische vormgeving hebben een aanzienlijke bekendheid gekregen in de samenleving en dit onafhankelijk van galerijen en kunstcentra. Bij de hier getoonde hokjesvrije creativiteit lopen alle creatieve domeinen door elkaar zoals muziekcultuur en grafische cultuur. Los van de galerijen en de musea zijn de sociale netwerken uitgegroeid tot de grootste expositieruimte van kunst.

We bezoeken de tentoonstelling ‘Art is Comic’ met een gids. Het idee voor deze tentoonstelling is ontstaan vlak na de aanslagen in Brussel. Het MIMA had dan net zijn deuren geopend in een periode vol verdriet en onzekerheid. Deze tentoonstelling met humor wil een antwoord bieden op de toenemende angst en het hokjesdenken. Humor kan zwart, groen of satirisch zijn maar het is een typisch menselijke eigenschap die fysieke of sociale troeven heeft. Humor kan de maatschappelijke orde versterken of omverwerpen. Net daarom wordt humor vandaag een uitgelezen doelwit voor wie het niet eens is met onze kosmopolitische samenleving. Het is dus een graadmeter voor onze mate van vrijheid.

De kunstenaars die hier tentoonstellen delen een esthetiek en boodschap die uit zeer uiteenlopende artistieke domeinen afkomstig zijn zoals het stripverhaal, de beeldende kunst en de illustratie. Als de humor van ‘Art is Comic’ u aanspreekt heeft dit onmiddellijk een oppeppend effect. Als u dan ook nog eens lacht tijdens uw bezoek heeft dat een positieve impact op uw buikspieren.

Wanneer u concludeert dat de tentoonstelling goed is voor uw gezondheid is de opdracht van het MIMA geslaagd.

Kunstenaars die tentoon stellen zijn Brecht Evens, Brecht Vandenbroucke, Huskmitnavn, Jean Jullien, Joan Cornellà en Mon Colonel & Spit.

Vertrek:
Leuven station met de trein van 13.34 u. naar Brussel
Samenkomst in de lokettenhal van het station van Leuven om 13 u
Maximum aantal inschrijvingen:
20 personen

Prijs:
€ 22    leden: € 20
Metroverplaatsing inbegrepen te Brussel.
Iedereen neemt zijn individueel vervoerbewijs voor de trein.

Inschrijven:
op het onthaal van Seniorama  016 22 20 14
weekeindekriebels@seniorama.be 

Betaling:
contant of met bancontact op het onthaal van Seniorama.
Of via overschrijving, onmiddellijk na inschrijving op het rekeningnummer BE32 7364 0304 8202 van
Seniorama met vermelding ‘weokt’ + naam + GSM + lidnummer van deelnemer.

info onthaal Seniorama

 

Copyright © Seniorama vzw