Wij zijn er voor jou!

Vrijwilliger (14).jpg

Seniorama voorzietnaast een uitgebreid gamma van activiteiten, diensten aan huis die ouderen en ook een aantal jongeren ondersteunen om langer thuis te blijven wonen.
Voorzitter: Marlies Van Mechelen.
Centrumleider: Bianca Pisera.
Coördinator oppas- en gezelschapsdienst: Lesley Bogaerts. Ze werd vervangen van 28-06-2016 tot 28-10-2016 door Emilie Samyn.
In 2016 waren er gemiddeld 225 vrijwilligers actief binnen Seniorama, waarvan 32 nieuwe.

De dienstverlenende taken werden opgenomen door een 80-tal vrijwilligers en de 2 professionele medewerkers. 64 vrijwilligers werkten aan de organisatie van de socio-culturele activiteiten en 86 vrijwilligers ondersteunden deze beide deelwerkingen. 
Deze ondersteuning bestaat uit het beheer van de computers en het databestand, de administratie, de boekhouding, de interne en externe communicatie, de cafetaria, de verfraaiing van de lokalen en het oplossen van technische problemen.
De oppas-en gezelschapsdienst van Seniorama hielp in 2016 61 klanten. 36 vrijwilligers presteerden 3.157 uren dagoppas en 3.393 uren nachtoppas. Deze vrijwilligers worden ondersteund door 13 andere vrijwilligers die de permanentieregeling, de administratie en boekhouding van de dienst doen.
De 13 vrijwilligers van de boodschappendienst deden in 2016 622 boodschappen bij inwoners van Leuven.
Bij de buurthulp rukten de vrijwilligers 24 keer uit om personen in de buurt van Seniorama te helpen bij kleine taken of te begeleiden naar een bestemming die ze alleen niet konden bereiken.
vrijwilligers serveerden 838 middagmalen en 140 kleine lunches.
De Restoramaploeg telde 14 vrijwilligers, het aantal deelnemers aan de maaltijden schommelde maandelijks tussen 35 en 45.
Onze telefoondienst de Babbellijn had in 2016 1 vrijwilliger die 164 gesprekken voerden, meestal op wekelijkse basis, met personen voor wie op deze manier de eenzaamheid doorbroken kon worden.
Een vrijwilliger van Seniorama organiseert elke tweede zondag van de maand vanaf 14.30 u. in 't Paviljoen in Kessel-Lo een gezellig samenzijn voor wie zin heeft in een leuk gesprek. Gemiddeld namen 8 personen deel.

Eén voormiddag per week konden mensen die psychisch advies wilden een afspraak maken met Anne.
Maandelijks kon men met vragen terecht bij 
de senioreninspecteur van de Leuvense politie. Ook van deze ondersteuning werd regelmatig gebruik gemaakt. 
In 2016 vonden iedere maand ongeveer 5 gebruikers de weg naar de voetverzorging die een pedicure éénmaal per maand aanbiedt. Nieuw in 2016 was de gelaatsverzorging: één keer per maand werden 3 personen behandeld. 
Het onthaal werd bemand door 17 vrijwilligers die klaar stonden van 9.00 tot 17.00 u. om vragen te beantwoorden rond de dienstverlening en de activiteiten.
Maandelijks stond een ploeg van 40 vrijwilligers klaar om ons tijdschrift Seniorama Nieuws samen te stellen, te versturen en rond te brengen. 4 vrijwilligers namen het actueel houden en het onderhoud van
 de website van Seniorama op zich. In de cafetaria wordt op een groot televisiescherm een videopresentatie van de dagelijkse activiteiten getoond. 2 vrijwilligers stonden daarvoor in.
Binnen Seniorama is er wekelijks de mogelijkheid tot individuele begeleiding bij gsm-/ smarthone- en digitaal fototoestelgebruik: respectievelijk 32 en 5 mensen maakten hiervan gebruik. In 2016 kon er tweemaal per maand een beroep gedaan worden op een computerspecialist voor individuele hulp: 26 mensen kwamen met hun laptop voor hulp.
Naast de dienstverlening organiseert Seniorama een heel gamma aan activiteiten. Er zijn activiteiten van algemeen-informatieve aard met o.a. de lezingen en de themacursussen over psychisch en fysisch welzijn. Activiteiten van recreatieve aard met o.a. de creatieve ateliers, sport en beweging, daguitstappen en weekeindekriebels, zomeractiviteiten en vakantiecursussen, gezelschapsspelen en film. Activiteiten van algemeen vormende aard zoals de taalcursussen en de computer-en tabletcursussen, lezingen en themacursussen over actuele, levensbeschouwelijke en culturele onderwerpen.
Een uitgebreid overzicht van onze werking vind je in het jaarverslag 2016 (zie Publicaties - Jaarverslagen).

Dank aan al deze medewerkerszonder wie de werking niet mogelijk zou zijn.

Copyright © Seniorama vzw