Wij zijn er voor jou!

Lesgevers.jpg 
De computer- en tabletlesgevers

De computerlessen bij Seniorama worden gegeven in kleine groepjes van 8 deelnemers.

Voor iedere cursist is er een aparte computer beschikbaar. Er wordt geen eigen laptop meegebracht.
Voor alle cursussen is het minimum aantal deelnemers 4 en het maximum 8.
Bij de meeste lessenreeksen hoort een gedrukte cursus. De cursus wordt ook digitaal (op cd, eigen USB-stick of per mail doorgestuurd) meegegeven.

De PRE-ABC-cursus, de ABC-cursussen en de cursus Overstappen naar Windows 10 worden gegeven met het besturingssysteem Windows 10.
De andere cursussen zijn toegespitst op het gebruik van bepaalde toepassingen (programma’s) en kunnen zowel door gebruikers van Windows 7, 8.1 of 10 gevolgd worden.

Wij geven geen cursussen voor een Mac-computer (Apple).
 

PRE-ABC-CURSUS: (5 lestijden) Deze cursus is bedoeld voor wie vanaf nul wil beginnen en is een voorbereiding op de ABC-cursus. Als je echt behoorlijk met de computer wilt leren werken, is het ten zeerste aangeraden om ook de ABC-cursus te volgen.

HET ABC VAN DE COMPUTER: (15 lestijden) Deze cursus is bedoeld voor wie al vlot met het toetsenbord en de muis overweg kan, maar verder wil leren werken met tekst, mappen en bestanden, internet en e-mail. 

Voor de volgende lessenreeksen is het noodzakelijk dat je 'Het ABC van de computer' gevolgd hebt of een goede basiskennis hebt.

OVERSTAPPEN NAAR WINDOWS 10: (10 lestijden) Deze cursus is specifiek gericht op gebruikers die vertrouwd zijn met Windows 7, 8 of 8.1 maar door de aankoop van een nieuwe pc of overschakeling naar Windows 10, geconfronteerd worden met de vernieuwde gebruikersinterface van Windows 10. Je kunt deze cursus ook volgen met een Tablet Windows 10.

DIGITALE BEELDBEWERKING: (10 lestijden) Hier leer je je foto’s over te brengen van je fototoestel, tablet of smartphone naar je computer, ze te organiseren, bewerken, delen met anderen en afdrukken.

MEER MET JE COMPUTER: (10 lestijden) In deze cursus wordt naast het beveiligen van je computer ook aandacht besteed aan o.a. je computer ‘up-to-date’ houden, back-ups maken, ‘online’ kopen en verkopen, internetbankieren, het gebruik van de eID, Facebook, Twitter, programma's om je wachtwoorden veilig te bewaren, de voordelen van de Cloudomgeving enz.

WORD: (5 lestijden) Met Word kun je teksten typen, opslaan, uitprinten en via e-mail versturen. Maar dat is niet alles! Je documenten kun je verfraaien met allerlei opmaakelementen, zoals leuke afbeeldingen, illustraties en foto’s. Je hebt de keuze uit een enorm gamma lettertypes en -groottes. Je kunt de letters een mooi kleurtje geven, de tekst onderlijnen, de tekst markeren door de achtergrond in kleur te zetten, er paginanummers inzetten, een logo toevoegen … De mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Vóór het inschrijven en betalen: neem eerst telefonisch contact op om te weten of er nog plaats is voor de cursus die je wilt volgen. Als een cursus volzet is, aarzel dan niet om je op de wachtlijst te laten schrijven. Er zijn regelmatig deelnemers die nog vóór de cursus start, moeten afhaken zodat er plaatsen vrijkomen.

 

 

Copyright © Seniorama vzw