Wij zijn er voor jou!

Computer-en tabletlesgevers.jpg
De computer- en tabletlesgevers

De computerlessen bij Seniorama worden gegeven in kleine groepjes van 8 deelnemers.

Voor iedere cursist is er een aparte computer beschikbaar. Er wordt geen eigen laptop meegebracht.
Voor alle cursussen is het minimum aantal deelnemers 4 en het maximum 8.
Bij de meeste lessenreeksen hoort een gedrukte cursus. De cursus wordt ook digitaal (op cd, eigen USB-stick of per mail doorgestuurd) meegegeven. Voor een paar cursussen wordt er gewerkt met een handboek dat de cursisten moeten aankopen.

De beginnerscursus, de ABC-cursussen en de cursus Overstappen naar Windows 10 worden gegeven met het besturingssysteem Windows 10.
De andere cursussen zijn toegespitst op het gebruik van bepaalde toepassingen (programma’s) en kunnen zowel door gebruikers van Windows 7, 8.1 of 10 gevolgd worden.

Wij geven geen cursussen voor een Mac-computer (Apple).

PRE-ABC-CURSUS: (5 lestijden) Deze cursus is bedoeld voor wie vanaf nul wil beginnen en is een voorbereiding op de ABC-cursus. Als je echt behoorlijk met de computer wilt leren werken, is het ten zeerste aangeraden om ook de ABC-cursus te volgen.

HET ABC VAN DE COMPUTER: (15 lestijden) Deze cursus is bedoeld voor wie al vlot met het toetsenbord en de muis overweg kan, maar verder wil leren werken met tekst, mappen en bestanden, internet en e-mail. 

Voor de volgende lessenreeksen is het noodzakelijk dat je 'Het ABC van de computer' gevolgd hebt of een goede basiskennis hebt.

OVERSTAPPEN NAAR WINDOWS 10: (10 lestijden) Deze cursus is specifiek gericht op gebruikers die vertrouwd zijn met Windows 7, 8 of 8.1 maar door de aankoop van een nieuwe pc of overschakeling naar Windows 10, geconfronteerd worden met de vernieuwde gebruikersinterface van Windows 10. Je kunt deze cursus ook volgen met een Tablet Windows 10.

ONTDEK DE VELE MOGELIJKHEDEN VAN WORD: (10 lestijden) De kennis die je opgedaan hebt in de ABC-cursus wordt hier op een praktische en leuke manier ingeoefend en verder uitgebreid.

MEER MET JE COMPUTER: (10 lestijden) In deze cursus wordt naast het beveiligen van je computer ook aandacht besteed aan o.a. je computer ‘up-to-date’ houden, back-ups maken, OneDrive, je pc personaliseren, ‘online’ kopen en verkopen, internetbankieren, tax-on-web en het gebruik van de eID, Facebook, Twitter, je wachtwoorden veilig bewaren enz.

PRESENTATIES MET POWERPOINT: (4 lestijden) Krijg je ook diashows toegestuurd en zou je ook zoiets willen maken? In deze cursus kun je presentaties met PowerPoint leren maken. Ze omzetten naar een diavoorstelling, al of niet met muziek, en ze opsturen via e-mail.

EXCEL: (6 lestijden) Werken met Excel is niet alleen werken met getallen en formules. Cellen opmaken, grafieken tekenen, adreslijsten maken en rekenen met datums en tijden zijn minstens even belangrijk.

Vóór het inschrijven en betalen: neem eerst telefonisch contact op om te weten of er nog plaats is voor de cursus die je wilt volgen. Als een cursus volzet is, aarzel niet om je op de wachtlijst te laten schrijven. Er zijn regelmatig deelnemers die nog vóór de cursus start, moeten afhaken zodat er plaatsen vrijkomen.

Copyright © Seniorama vzw