Wij zijn er voor jou!

Afbeelding

Deze cursus leert je hoe je te beschermen tegen virussen. De juiste houding wordt aangeleerd op het gebied van computerveiligheid en het werken in een beschermde omgeving met de gepaste reacties en aandachtspunten. Ook een woordje over het nut van je software te updaten en upgrades uit te voeren.
Je maakt ook kennis met de aan- en verkoopmogelijkheden die ‘online’ worden aangeboden en welke regels je in acht moet nemen bij het betalen met krediet- en bankkaarten. Verder komt ook het internetbankieren aan bod.
Je leert werken met Tax-on-Web (belastingformulieren online invullen) en de andere toepassingen van de eID (elektronische identiteitskaart).
Je overloopt ook de periodieke taken zoals back-up, defragmenteren, schijfopruiming en verwijderen van programma’s. Diverse nuttige programma's, zoals programma's om al je wachtwoorden veilig te bewaren, worden vermeld en er wordt geïllustreerd waarvoor ze je kunnen helpen.
Er is ook plaats voor een woordje uitleg over sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en hoe ermee om te gaan …
Je leert bestanden comprimeren en bestanden omzetten naar andere formaten.Tenslotte bekijken we ook de moderne Cloud-omgeving en de vele mogelijkheden en voordelen dat dit biedt.
Doorheen de gehele cursus worden praktische en efficiënte oplossingen voor computergebruik aangereikt.
Computers en hun toepassingen zijn onderhevig aan voortdurende verbeteringen zowel om ermee te werken als qua beveiliging. We trachten je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de laatste evoluties.

Nodig thuis: Computer en Internetaansluiting.
 

Meer met je computer 1
Deze cursus had plaats van 19 januari tot 30 maart 2017.
Lesgever: Danny De Wulf

Copyright © Seniorama vzw