Wij zijn er voor jou!

Afbeelding

Deze cursus leert je hoe je te beschermen tegen virussen. De juiste houding wordt aangeleerd op het gebied van computerveiligheid en het werken in een beschermde omgeving met de gepaste reacties en aandachtspunten. Ook een woordje over het nut van je software te updaten en upgrades uit te voeren.
Je maakt ook kennis met de aan- en verkoopmogelijkheden die ‘online’ worden aangeboden en welke regels je in acht moet nemen bij het betalen met krediet- en bankkaarten. Verder komt ook het internetbankieren aan bod.
Je leert een eID-lezer (elektronische identiteitskaartlezer) installeren en gebruiken voor verschillende toepassingen zoals Tax-on-Web (belastingformulieren online invullen) en andere overheidswebsites.
Je overloopt ook de periodieke taken zoals back-up, defragmenteren, schijfopruiming en verwijderen van programma’s. Diverse nuttige programma's, zoals programma's om al je wachtwoorden veilig te bewaren, worden vermeld en er wordt geïllustreerd waarvoor ze je kunnen helpen.
Er is ook plaats voor een woordje uitleg over sociale netwerken zoals Twitter, Facebook en hoe ermee om te gaan …
Tenslotte bekijken we ook de moderne Cloud-omgeving (OneDrive, Gdrive, iCloud enz.) en de vele mogelijkheden en voordelen dat dit biedt. We gaan speciaal in op de manier waarop de Clouddiensten ons kunnen helpen in het verbinden van onze gegevens van Windows-pc, iOS- en Androidtablets en smartphone.

Doorheen de gehele cursus worden praktische en efficiënte oplossingen voor computergebruik aangereikt.
Computers en hun toepassingen zijn onderhevig aan voortdurende verbeteringen zowel om ermee te werken als qua beveiliging. We trachten je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de laatste evoluties.

Nodig thuis: Computer en Internetaansluiting.
 

Meer met je computer 1

Code: MEER 1     volzet.jpg
Seniorama – donderdag van 9.30 tot 12 u.
Data: 18 jan - 25 jan -1 feb - 8 feb - 22 feb - 1 mrt - 8 mrt - 15 mrt - 22 mrt - 29 mrt 2018
Aantal lessen: 10
Prijs: € 110 - leden: € 100
Lesgever: Danny De Wulf
 

Meer met je computer 2
Code: MEER 2    volzet.jpg
Seniorama - maandag van 9.30 tot 12 u.
Data: 5 mrt - 12 mrt - 19 mrt - 26 mrt - 16 apr - 23 apr - 7 mei - 14 mei - 28 mei - 4 juni 2018
Aantal lessen: 10
Prijs: € 110 - leden € 100
Lesgever: Danny De Wulf

Copyright © Seniorama vzw