Wij zijn er voor jou!

Expresbericht

Het wordt een volledig Faustjaar.

Hier is het dan, telkens op woensdagavond, meestal om 19 u. Campus Lemmens, Lemmensberg 3, Leuven.

13 december
Mefistofele van Arrigo Boito, de man die de libretto's schreef voor Verdi's laatste Shakespeare-opera's. Hij deed zijn duit in het compositorische zakje met een bijzondere interesse voor Goethe's origineel. Ferruccio Furlanetto zingt de titelrol, tegenover de Faust van Giuseppe Filianoti. Opgenomen in Palermo in een regie van Giancarlo del Monaco. Stefano Ranzani dirigeert. Aanvang om 19 u.

28 februari 2018
Iets heel bijzonders is Doktor Faust van Ferruccio Busoni. Zijn laatste opera is een uitzondering in de reeks, met omgedraaide rollen: bariton Thomas Hampson in de rol van Faust, en tenor Gregory Kunde als Mefistofeles. Een niet te missen productie uit Zürich, in een regie van Klaus Michael Grüber en onder leiding van Philippe Jordan.Aanvang om 19 u.

18 april 2018
Ten slotte de verste allegorische uitweiding op dit thema: Igor Stravinski's The Rake's Progress, in een filmversie van Inger Aby, met Greg Fedderly als de faustiaanse losbol Tom Rakewell en Hakan Hagegard als zijn duistere tegenpool en verleider Nick Shadow. Aanvang om 19 u.

Copyright © Seniorama vzw