Wij zijn er voor jou!

Soms ontstaat het vanzelf en groeit er iets uit een klein zaadje … Creatieve mensen, een paar ideeën en vrije workshops tijdens de vakantiedagen. Het begon met wat restjes wol, lapjes stof, oude kralen en wat dozen ...  een paar enthousiaste vrouwen ... en een creatieve Bie...
Op zoek naar activiteiten tijdens de vakantieperiodes probeerden we vorig jaar wat mensen samen te krijgen in het lokaal Meester Jan om retrodozen te plakken.  We pimpten de dozen op met prenten, kant en sierlinten. Het was gezellig met z’n tienen en het was een heel geklieder. Kerstmis naderde en een paar mensen wilden kerstversiering maken om te verkopen op een kerstmarkt voor het goede doel. Er werden hier heel wat moderne engelen geboren en het creatieve ei was gelegd.
We maakten aanvankelijk niet te veel reclame want we wisten niet of  het opzet zou lukken. Bianca vond de  activiteiten best geslaagd en vroeg Bea of ze het zag zitten om als vrijwilliger deze buurtnamiddagen te blijven leiden. Bea of creatief Bieke nam het voorstel aan: zij houdt van alle vormen van creativiteit en zo maakten wij onder haar leiding een mooie halsketting, een vilten bloem, vriendschapsbandjes …  Ook de kinderen en kleinkinderen van de creatieve dames kwamen mee en vonden het best gezellig in Seniorama.
Het waren geslaagde vakantienamiddagen voor jong en oud.
Tijdens de laatste opendeurdag was er een workshop Mandjes Maken. Ook hier waren er wel weer een paar mensen enthousiast. Het is eveneens interessant voor vrijwilligers van de Oppasdienst of voor mantelzorgers om wat ideeën op te doen over tijdsbesteding. We blijven ook zoeken naar nieuwe creatieve ideeën of voorstellen voor repaircafé (herstellen van sieraden, kleine veranderingen aan kleding …) en nodigen iedereen uit om eens te komen kijken naar de volgende buurtactiviteit.
Iedereen welkom!

Woensdag 31 oktober

Komen we samen om 14 u. in de lokalen van Seniorama! We kiezen voor een woensdag. Dan kunnen de  kleinkinderen ook meedoen.
We vragen € 3 voor een drankje en we zorgen ook voor het materiaal.
Iedereen is welkom, ook de (klein)kinderen!

Copyright © Seniorama vzw