Wij zijn er voor jou!

Senioren Slam poëzie-workshops in Seniorama

Senioren Slam brengt stedelijke jongeren en actieve senioren samen rond slam, rap en poëzie. Twee opvallende maatschappelijke evoluties zoals 'vergrijzing' en 'verkleuring' sluiten zo een verrassend creatief verbond.
De Koninklijke Vlaamse Schouwburg werkt hiervoor samen met UrbanWoorden/Artforum, een socio-culturele organisatie die actief is sinds 2009 en in 2013 de Vlaamse Cultuurprijs voor Cultuureducatie won. Urban Woorden organiseert al jaren poëzie-workshops in verschillende contexten met deskundige begeleiding van woordkunstenaars met diverse achtergronden. 
Vanaf november 2018 gaan ervaren begeleiders tijdens vier workshops  aan de slag met senioren afkomstig uit Brussel en Leuven. Elke groep wordt door een coach versterkt. Zij staan in voor het verbeteren van de sociale cohesie en het aanvuren van de groep. De wisselwerking gebeurt binnen een intercultureel kader.

Er worden vier workshops van telkens twee uren in Seniorama georganiseerd. Dit op volgende dinsdagvoormiddagen:
6 en 20 november
4 en 18 december

Wil je meedoen met de workshops dan kun je inschrijven bij Bianca via mail bianca@seniorama.be of 016 22 20 14.

Iedereen is welkom, er is geen voorkennis nodig, enkel liefde voor woorden.
Om af te sluiten vindt er een  toonmoment plaats in elk centrum in januari/februari en een groot publiek toonmoment op 9 maart in de KVS. Er wordt verder een documentaire gemaakt die op locatie getoond kan worden aan senioren die niet aanwezig kunnen zijn. 

Copyright © Seniorama vzw