Wij zijn er voor jou!

Twee Leuvense kunstenaars worden geïnterviewd over hun eigen werk: hun roeping, hun inspiratie, de technieken die ze toepassen en de projecten die ze verwezenlijkten en nog willen realiseren. In de derde themalezing vernemen we meer over de kunsthandel via galerijen en veilingen.
Liliane Versluys is vooral beeldhouwster. Bas-reliëfs, keramieken en plaasteren tegels met mensjes vertellen hun verhaal tussen kleine bronzen beelden, draadvrouwen en betonnen tuinbeelden. Ook haar schilderijen met bloemmotief komen aan bod.
Roeland Kotsch, docent schilderkunst en grafiek aan de Hogeschool te Hasselt, schilderde in de jaren negentig met als inspiratie zijn eigen aangelegde tuin een uitgebreide reeks pastels met een sterk impressionistische inslag. In een volgende fase van zijn werk verscheen de mens in het landschap. Foto’s gemaakt tijdens een reis door Nepal leidden tot een reeks litho’s en schilderijen die nog steeds niet afgesloten is. In het lopend project ISIS doorzoekt hij de lagen van een renaissanceschilderij.
Paul Poelmans, docent kunstactualiteit en kunsthandel, zal ons ten slotte een lezing geven over het galerijcircuit en het wel en wee van de kunst en kunst- en veilinghandel.

Deze cursus had plaats van 9 november 2016 tot 26 april 2017.
Lesgevers: Liliane Versluys, Koenraad Kotsch, kunstenaars en Paul Poelmans, docent kunstactualiteit en kunsthandel 

Copyright © Seniorama vzw