Wij zijn er voor jou!

Zorg Leuven.jpg

Onze oppas- en gezelschapsdienst werkt samen met en wordt ondersteund door Zorg Leuven, OCMW Herent en OCMW Oud-Heverlee

Meer en meer zorgbehoevenden kiezen om thuis te blijven waar ze zich omringd weten door familie en vrienden … De zorg voor een ouder, een partner, een kind komt vaak op de schouders van één persoon terecht, 'de mantelzorger'. De draaglast voor mantelzorgers kan zwaar zijn, ondanks de voorziening van een heel netwerk van professionele diensten (thuisverpleging, gezins- en poetshulp, warme maaltijden, alarmsystemen, klusjesdienst).
Een interessant artikel uit De Morgen (13-08-2015): Als de zorg voor je ouder te zwaar wordt. Klik hier om het te lezen.

Alleenstaande zorgbehoevenden, die niet altijd kunnen rekenen op hulp van familie of vrienden, hebben ook behoefte aan gezelschap.
We willen zowel de zorgbehoevenden als hun mantelzorgers daarin ondersteunen.
Even voorstellen:

Wat?
Een oppas- en gezelschapsdienst die zorgend aanwezig is. Ze biedt zorgbehoevende cliënten hulp bij verplaatsingen in huis, begeleiding van de maaltijd, ontspanning (een wandeling, een babbeltje, een gezelschapsspel). 
Als je veel alleen bent en op bepaalde momenten gezelschap wilt. De vrijwilligers doen geen eigen vervoer maar kunnen je wel begeleiden op de bus of samen met de taxi ergens heen gaan. 
Ben je mantelzorger voor een familielid of je partner en wil je er soms even tussenuit? Heb je een zieke of zorgbehoevende partner die je niet alleen wilt laten?
 Onze vrijwilligers komen jouw zorgtaken een tijdje overnemen zodat deze de gelegenheid krijgt om rustig te winkelen, naar de kapper te gaan of gewoon een beetje vrije tijd kan nemen en ontspannen.

Voor wie?
Zorgbehoevende bejaarden, langdurig zieken en mensen met een handicap, die thuis wonen in Leuven, Herent en Oud-Heverlee hebben voorrang.

Door wie?
Vrijwilligers.

Wanneer?
We bieden zowel dag- als nachtopvang aan.
Overdag kan er een beroep gedaan worden op een vrijwilliger gedurende 2 à 3 uur (aangepast aan de nood).
Voor de nachtopvang werken we samen met de organisatie Nachtzorg. 
Een vrijwilliger komt dan bij je inslapen. Ze zorgen voor valpreventie en hulp als je iets nodig hebt. We proberen zoveel mogelijk de vragen af te stemmen op het aanbod.  Begin- en einduur van de nachtopvang wordt door de betrokkenen onderling afgesproken.
Zie ook: www.nachtzorg.be

Kostprijs?

Voor de dagoppas vragen we € 2,7 per uur. Personen die kunnen aantonen dat ze een laag inkomen hebben, kunnen aanspraak maken op een sociale correctie. De kostprijs is dan aangepast aan hun inkomen.
De nachtoppas duurt minstens 9 uur en kost € 25 per nacht.

Hoe kan je ons bereiken?
Elke werkdag van 9 tot 17 u.
Contactpersoon: Lesley 016 58 16 18 of via lesley@seniorama.be

Oppas 28-08-2012 (31).JPG

Copyright © Seniorama vzw