Wij zijn er voor jou!

Vanaf 1 februari 2020
· Prijs: € 7,20 in 2de klas en € 15,30 in 1ste klas
· Overal in België (grenspunten uitgezonderd)
· Heen en terugrit op dezelfde dag
· Indien het bestemmingsstation van je biljet een kuststation is, kun je de terugreis vanuit om het even welk kuststation afleggen. De betrokken kuststations zijn: De Panne, Koksijde, Oostende, Blankenberge, Veurne, Heist, Duinbergen, Knokke, Zeebrugge strand/dorp.

Wanneer kun je reizen?
· Gedurende het ganse jaar.
· Van maandag t.e.m. vrijdag vanaf 9.00 uur.
· Op zaterdag, zondag en feestdagen in de week: zonder uurbeperking.

Hoe toon je het seniorenbiljet op de trein?
· Toon het op je smartphone of tablet
· Zet het op je identiteitskaart
· Print het uit.

Belangrijk: als je vertrek– of bestemmingsstation Brussel airport is, wordt het supplement voor de diabolotoeslag automatisch 1 keer toegevoegd aan de forfaitaire prijs van het biljet voor het ’heen-traject’.

Je kunt ook met een seniorenbiljet van € 11,20 op dezelfde dag heen & terugreizen naar:

Roosendaal (NL)
Roosendaal, een klein stadje ten zuidwesten van de provincie Noord-Brabant, is een bruisende stad met veel winkels en uitgaansgelegenheden. Naast de 3 overdekte winkelcentra (de Roselaar, Passage en de Biggelaar) in het sfeervolle centrum vind je er ook Rosada, het 3de Outlet Center van Nederland.
Maastricht (NL)
Het Vrijthof met prachtige historische gebouwen, de Romaanse Onze-Lieve Vrouwebasiliek, het hedendaagse kunstmuseum Bonnefanten. Dat zijn slechts enkele van de pareltjes die je in Maastricht ontdekt. Maar ook wie van winkelen houdt is in Maastricht aan het juiste adres. Ga shoppen in de leuke boetiekjes en slenteren in het autovrije centrum. Als afsluiter van een drukke dag Maastricht smul je in één van de vele restaurants, bars of eetcafés van de streekspecialiteiten.
Aken (D)
Aken ligt rustig vlakbij de Hoge Venen en de Eifel, tussen de uitgestrekte velden en bossen. Maar vergis je niet, Aken leeft! Door de vele historische bezienswaardigheden heeft Aken een plaats op de culturele wereldkaart gekregen. En wat dacht je van de vele activiteiten het hele jaar door zoals de Kerstmarkt, Carnaval en zomerse folklore? Ook als je graag gaat winkelen of houdt van gastronomie kom je hier aan je trekken. Kortom, voor elk wat wils in Aken!

Tarieven ‘De Lijn’ vanaf 1 februari 2020
Belangrijk: vanaf 1 juli 2020 kun je geen vervoerbewijzen meer kopen bij de chauffeur. Tot die tijd is enkel het ticket van € 3 nog beschikbaar bij de chauffeur.

Tickets 2019 2020
M-ticket (app) € 1,8 € 2,5
sms-ticket (+ € 0,15)   € 2,5
ticket (contactloos)   € 2,5
ticket (voorverkoop) € 3 € 2,5
ticket (chauffeur) € 3 € 3
Kaarten    
kaart 10 rit (voorverkoop) € 16 € 16
M-kaart 10 rit (app) € 15 € 15
Omnipas 25-64 jaar    
1 maand € 49 € 49
3 maand € 124 € 128
1 jaar € 319 € 329
Omnipas 65+    
1 jaar € 54 € 55

 

Abonnementen tegen verminderd tarief    
1 jaar VT (verhoogde tegemoetkoming) € 54 € 55
1 jaar (vervoersgarantie) € 44 € 45

maart 2020

 

Copyright © LDC Seniorama vzw