Beste bezoeker

Klik op de lopende tekst voor meer info

Voor recente informatie raadpleeg je best onze website en de kalender van de maand.

Zilverwijzer 

Verhoog je veerkracht en blijf je fit in je hoofd en goed in je vel voelen!

Naarmate je ouder wordt verandert er wel wat in je leven. Misschien ga je met pensioen of begin je vrijwilligerswerk, misschien krijg je kleinkinderen (of achterkleinkinderen), misschien begin je nog een nieuwe relatie of komt je partner of je beste vriendin te overlijden. En ook bij jezelf merk je dat je lichaam en geest veranderen, of dat mensen anders met je omgaan dan vroeger.
Om met al deze veranderingen en uitdagingen om te gaan kan het goed zijn je veerkracht te versterken, en daar is de Zilverwijzer op gericht. Een hogere veerkracht zorgt ervoor dat je flexibel leert omgaan met moeilijke momenten en situaties in je leven. Elk deel van deze zesdelige reeks gaat over een ander thema: hoe kijk je naar ouder worden, hoe hou je evenwicht tussen geven en nemen, hoe blijf je openstaan voor nieuwe ervaringen en contacten, hoe ga je om met verlies?
Deze cursus is gratis, we verwachten wel dat je je inschrijft en alle sessies volgt. Het is geen groepstherapie: je hoeft zelf niet te praten of iets te delen, maar je wordt wel aan het denken gezet.
De Zilverwijzer maakt deel uit van het groepsaanbod van eerstelijns psychologische zorg en wordt gegeven door Veerle, de 'huispsycholoog' van Seniorama.

Seniorama: dinsdag van 10 tot 12 u.
Data: 11 en 25 oktober, 8 en 22 november, 6 en 20 december
Aantal sessies: 6
Inschrijven bij het onthaal 016 22 20 14 of onthaal@seniorama.be, vermeld je naam, telefoonnummer en e-mailadres