Beste bezoeker

Klik op de lopende tekst voor meer info

Voor recente informatie betreffende de activiteiten raadpleeg je best onze website en de kalender van de maand.

Februari is de tweede maand van het jaar, alreeds.
Het lijkt inderdaad vaak alsof de tijd vliegt. Het kan moeilijk zijn om bij te houden hoe snel de dagen en weken voorbijgaan, vooral wanneer we druk zijn met (vrijwilligers-)werk, hobby’s of andere verplichtingen. Soms lijkt het alsof de tijd trager gaat als we ons vervelen of wachten op iets belangrijks.
Er zijn een aantal redenen waarom we het gevoel kunnen hebben dat de tijd snel voorbijgaat. Ten eerste kan ons geheugen ons bedriegen: hoe meer we bezig zijn, hoe minder tijd we hebben om nieuwe herinneringen op te slaan. Hierdoor kan het overkomen alsof de tijd snel voorbijgaat, omdat we minder specifieke herinneringen aan bepaalde dagen of weken hebben. Daarnaast kan het gevoel dat de tijd snel voorbijgaat ook versterkt worden door het feit dat we onszelf vaak druk maken over wat we nog moeten doen in plaats van te genieten van het moment. Als we ons concentreren op de toekomst, kan het schijnen alsof de tijd snel voorbijgaat omdat we niet stilstaan bij wat we nu aan het doen zijn.
Het is belangrijk om af en toe even stil te staan bij het hier en nu en te genieten van het moment. Door bewust te zijn van wat je aan het doen bent en te letten op de kleine dingen, kun je het gevoel hebben dat de tijd langzamer voorbijgaat. Misschien het uitgelezen moment om het februarinummer op het gemak te ontdekken? 

We geven nog graag even mee dat het lidgeld vanaf 1 februari € 14 bedraagt voor het eerste lid en € 8 voor het tweede lid. Durf je te verbinden en lid te worden van Seniorama!
Isabelle