Nordic walking

Nordic walken is een sport die 90% van onze spieren aan het werk zet. Vergeleken met normaal lopen, gaat de nordic walker meer het gevoel van ‘gelijk gewichtsverdeling’ ervaren, voornamelijk doordat ook een deel van het gewicht in de stokken wordt gelegd en hierdoor minder druk op de gewrichten steunt. Nordic walkers maken bovendien meer gebruik van hun armspieren, terwijl ze een goede rug- en buikspieroefening krijgen.
Zin om kennis te maken met deze sport en vooral met deze groep? Hartelijk welkom?


Spoedcursus Nordic Walken: waarom zou je leren Nordic Walken? Bewegen is goed voor onze gezondheid. Bij het Nordic Walken verbruik je meer energie, je komt in de buitenlucht en in de natuur. De poles (Nordic Walking stokken) bieden steun en stabiliteit, verminderen de belasting op je knieën, heupen, enkels en wervelkolom. En in groep walken betekent sociale contacten … 
YNWA organiseert een spoedcursus Nordic Walken. In één week leer je de goede techniek zodat je 100% kan genieten van alle voordelen. Na de 4 lessen op 4, 6, 8 september van 19.00 u. tot 20.30 u. en op zondag 10 september om 10 u. ben je een volleerd Nordic Walker. De kostprijs bedraagt € 55 (inclusief huur Nordic Walking Poles en sportongevallen verzekering). Wil je meer informatie? Neem contact op met Leen Vallaey (0495 69 31 87 of leen.vallaey@telenet.be) of ga rechtstreeks naar de website van YNWA (www.ynwa.be - lidmaatschap - inschrijven lessenreeks Nordic Walking).


Iedereen die de techniek beheerst en nordic walking lessen gevolgd heeft, is welkom. Je moet niet vooraf inschrijven.
Nodig voor de wandeling:
- eigen nordic walking poles (hoed je voor namaak want het handvat (grip) en de handlus (strap) hebben een doel), stevige wandelschoenen en soepel, ademend en sneldrogende wandelkledij.
- identiteitskaart, gsm, info over te verwittigen persoon bij ongeval, nuttige medische informatie.

We walken telkens in 2 groepen: op vrijdagnamiddag om de 2 weken de 'rustige stappers’. Zij wandelen ongeveer 5 tot 5,5 km. De ‘gevorderde stappers' walken elke week op maandagnamiddag en zij wandelen dan een 6,5 tot 7 km.
We wandelen onder begeleiding gedurende anderhalf uur.
De geplande wandelingen gaan ook door bij regenweer: voorzie je van stevige schoenen en regenkledij.
Bij hevige wind gaan de niet door omdat wandelen in het bos dan onveilig is. Ook als de temperatuur 30° C bedraagt, gaat de wandeling niet door.
We starten stipt om 14 u. en eindigen rond 15.30 u.

Info: Rustige walkers: Lut Wauters 016 23 53 33 of 0486 36 12 43 lut_wauters@telenet.be
Gevorderden: Leen Vallaey 016 47 19 60 of 0495 69 31 87 leen.vallaey@telenet.be

Rustige Stappers (ca. 5 km)
Startplaats: Parking Bosstraat, Bertem nr 197 of tegenover nr 187, start wandeling: begin Vernagelstraat S.
Vrijdag 29 september

Doorstappers (6,5 tot 7 km)
Startplaats: Parking aan  de tennisclub Meerdaal: op de Waversebaan, aan de bushalte Don Bosco, de parking van de voetbalclub oud-Heverlee (OHL) binnenrijden, de eerste baan links nemen, parkeren naast het gebouw TC Meerdaal.
Te bereiken met bus 337 van de lijn: vanuit Leuven-station tot de bushalte Don Bosco op de Waversebaan, 250m stappen tot aan de parking van het gebouw TC Meerdaal.
Maandag 25 september

Een verzekering is vereist. Je kunt aansluiten bij de verzekering die Seniorama aanbiedt: € 5 voor leden en € 10 voor niet-leden.