Nieuwe Engeland-reis!

Bezoek de Cotswolds tussen Oxford en Bristol

Vertrek op vrijdag 23 juni en terugkomst op maandag 26 juni 2023.
De midweek van dinsdag 6 juni tot vrij 9 juni 2023 ‘Op zoek naar William Morris’ is vol geboekt. Er is echter nog een mogelijkheid om deel te nemen aan een weekendverblijf in de Cotswolds.

We vertrekken op vrijdag 23 juni om 6 u. in de morgen aan de garage De Bergkoning in Leefdaal om rond 9.30 u. in Calais de ferry DVDS te nemen naar Dover. Er is een parkeerplaats voor je wagen. We krijgen een Engels ontbijt geserveerd op de boot. Een uurtje terug in de tijd zullen we dan rond de middag in Windsor zijn. We maken een korte stadswandeling en wandelen langs de kasteelmuren terug naar de bus. (Misschien) is er tijd voor een facultatief bezoek aan het wereldberoemde kasteel en/of een wandeling naar Eton, de bekendste kostschool ter wereld. Dan rijden we verder richting Cotswolds om onderweg (misschien) een bezoek te brengen aan de Memorial Chapel in Sandham waar de visionaire schilderijen van Stanley Spencer hangen. Een Unicum in de wereld. Daarna naar het hotel Sudbury House in Faringdon.

Waarom staat er hier 2 keer misschien? Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kunnen we pas reserveren en verdere afspraken maken.

Zaterdag 24 juni staat in het teken van de Arts&Craftsbeweging opgericht door William Morris. Je vindt hierover heel wat informatie op het internet als je niet weet wie of wat dit is. Werkelijk verrassend en interessant! Wij rijden langs het mooiste dorpje van de Cotswolds Bibury naar Rotmarton. Hier krijgen we een rondleiding in een mooi landhuis met tuin volledig in de sfeer en de stijl van Arts&Crafts. Daarna kans om te lunchen in Tedbury, weer zo een Cotswoldpareltje! Hier in de buurt ligt ook het landhuis van King Charles III dat we echter niet bezoeken. In de namiddag naar Kelmscott Manor, het huis van de stichter Arts and Crafts William Morris. Mooi gerestaureerd en prachtig gelegen aan de Theems. Een unieke kans om dit huis te bezoeken! Indien dit bezoek niet mogelijk zou zijn, bezoeken we Chavenage House, een oude manor waar delen van de serie Poldark zijn opgenomen.

Zonnige Zondag 25 juni in de Cotswolds
We beginnen met een bezoek aan Woodstock en Blenheim Palace, het Versailles van Engeland, in een groot park waar die dag ook een bloemenshow gehouden wordt. We hopen dat er nog tickets te verkrijgen zijn. Een enige kans om zo een Engelse evenement mee te maken. Dit is een facultatief bezoek. Met wie niet meegaat, rijdt de bus in de voormiddag al een gedeelte van de romantische route: Stow- on- the-Wold, Bourton-on-the-Water, Chipping Norton … In de namiddag, samen met wie Blenheim wel bezocht, zetten we de toer in de Cotswolds verder: Woodstock, Witney, en/of Burford, Bampton …

Maandag 26 juni bezoek aan Oxford. Onder leiding van een gids een kennismaking met de stad en een bezoek aan één van de 36 universiteitscolleges. Zeer indrukwekkend en interessant! Tijdens de middag kunnen we lunchen in het landhuis, decor uit de reeks Downton Abbey, in Bagpuize. Vertrek rond 15 u. naar Dover om aldaar de ferry te nemen rond 18 u. en op de terugweg te tafelen met zicht op de stille wateren van het Kanaal op weg naar home sweet home …

Prijs: busreis + ferry + hotel halfpension 620 € pp (single 120 €) -  5% vermindering lid Seniorama.
Inkomgelden apart te betalen afhankelijk van de bezoeken.

Deze reis wordt georganiseerd door Beautiful Britain: bezoek hun website. Het programma wordt aangepast aan het programma van Seniorama.

Mail naar onthaal@seniorama.be of neem contact op met Roos Haepers, onthaalmedewerker, 0475 23 79 38 en spreek een boodschap in. Graag inschrijven voor 1 mei 2023!