Dagwandeling

Kalender van de dagwandelingen 

Tielt-Winge – Nieuwrode  – Sint-Pieters-Rode

Donderdag 19 oktober 

Via de Sint-Martinuskerk, het Walenbos en de Houwaartse wijngaarden stappen we richting Nieuwrode (8,5 km). ’s Middags spreken we in café ’t Klokhuis’ onze picknick aan.
Wie na het middageten wil afhaken, kan in Nieuwrode om 13.44 u. of 14.44 u. aan de halte Pastorie met bus 310 naar Leuven terugkeren.   
Na het middageten gaan we via de Kralenberg naar het Kasteel van Horst. Langs de oever van de Molenbeek gaan we vervolgens naar Sint-Pieters-Rode (6 km).
In café Bezzeke2 kunnen diegenen die het wensen hun dorst in afwachting van bus 310 laven. Aan de halte Horst nemen we om 16.01 u. of 16.30 u. de bus met bestemming Leuven. 

Wie meer te weten wil komen over de kerkschatten van de Sint-Martinuskerk, de wijnbouw te Houwaart, het kasteel van Horst, kasteelheer Almerick Pynnock en de tragische lotgevallen  van de Poolse bemanning van een Wellington bommenwerper mag op deze wandeling zeker niet ontbreken.

Praktisch:
- We verzamelen om 9.20 u. ter hoogte van de wachtzaal in het busstation aan het Martelarenplein te Leuven.
Om 9.32 u. nemen we bus 370 met bestemming Diest. Aangekomen te Tielt (Gemeentehuis) starten we om 10.05 u. onze wandeling.
- Gelieve je vooraf in te schrijven: frans.dumont@telenet.be of 016 25 43 07. Zo kunnen we je bij wijzigingen aan het programma verwittigen.
Voor verdere inlichtingen kun je op hetzelfde telefoonnummer terecht.
- Stevig schoeisel en een persoonlijke verzekering tegen lichamelijke ongevallen zijn verplicht.
- Bij extreme weersomstandigheden (code oranje of rood) gaat de wandeling niet door.  
- Deelname in organisatiekosten: € 1.