Dagwandeling

Kalender van de dagwandelingen 

Verkenning langs de flanken van de Tiensesteenweg in en rond Korbeek-Lo

Donderdag 16 februari 

Omdat zowel de dagen als de maand nog kort en wispelturig zijn kozen we voor een wandeling van een 15 km in de buurt van Leuven. Uit de brochure wandelen in Bierbeek lieten we ons in de voormiddag inspireren door het mooiste deel van de Sint-Kamilluswandeling en idem in de namiddag voor de Varenbergwandeling. De verbinding tussen beide is een primeur of een snufje van de meester. 
We nemen ’s morgens de zuidelijke variant van de wandeling met het Sint-Kamillusinstituut aan onze rechterzijde. Eerst hebben wij links mooie vergezichten richting Bierbeek en achter ons de Sint-Martinusberg en Pellenberg. Ter hoogte van de Krekelberg draaien we rechtsaf met voor ons een mooi uitzicht op Leuven. We gaan tot Dalemhof om onze picknickplaats op de Oude Baan op te zoeken.
In de namiddag klimmen we naar de Sint-Martinusberg, waar we met wat geluk de Toren van Mechelen kunnen begroeten om vervolgens via het Gasthuisbos richting Pellenberg en uiteindelijk naar Korbeek-Lo af te zakken.

Praktisch:
Verzamelen aan het busstation van Leuven om 09.15 u. Vertrek op perron 3 om 09.37 u. met bus 7 naar de Borre. Afstappen halte in Sint-Kamillus. 
Onze picknick kunnen we uitzonderlijk opeten in café Den Bureau op de Oude Baan. Uitzonderlijk omdat ze ’s middags normaal gesloten zijn en speciaal voor ons open doen en zelfs soep willen klaar maken.
Ten laatste 14 februari inschrijven en soep bestellen. 
Wij eindigen de wandeling in het centrum van Korbeek-Lo. Er zijn daar op de Tiensesteenweg regelmatig bussen naar Leuven.
Deelname in organisatiekosten: € 1.
Kijk na of je verzekering in orde is. Bij Seniorama is de prijs € 10 per jaar, 5 euro voor hen die lidgeld betalen. Je kunt dit in orde brengen door zonder uitstel het juiste bedrag (eventueel supplement) te betalen op rekening BE32 7364 0304 8202 van Seniorama. Met als mededeling: ‘Verzekering, je naam en lidnummer’
Inschrijven tot 14 februari via email: jan.borremans@telenet.be. met vermelding of je soep wenst.