Film in Kinepolis

Elke tweede dinsdag van de maand vertoont Kinepolis een uitgelezen film voor 55-plussers.
Leden van Seniorama krijgen op vertoon van hun Senioramalidkaart korting.
Onthaal met koffie en cake om 14 u. Filmvoorstelling om 14.30 u.

Plaats: Kinepolis, Bondgenotenlaan, Leuven.

A Man Called Otto

Dinsdag 11 april

Van: Marc Forster
Met: Tom Hanks, Manuel García-Rulfo, Rachel Keller e.a.

Otto Anderson is een norse weduwnaar die alleen plezier beleeft aan het bekritiseren en veroordelen van zijn geërgerde buren. Wanneer een levendig jong gezin naast hem komt wonen, ontmoet hij zijn gelijke in de gevatte en hoogzwangere Marisol. Dit leidt tot een onverwachte vriendschap die zijn wereld op zijn kop zal zetten.


Good Luck to You, Leo Grande

Dinsdag 9 mei

Van: Sophie Hyde
Met: Emma Thompson, Daryl McCormack e.a.

Haar man Robert verzorgde voor Nancy een huis, een familie en – op het zicht – een goed leven. Maar goede seks stond niet op het menu. Wanneer Robert komt te overlijden bedenkt Nancy een plan. Ze gaat op zoek naar avontuur en naar de voldoening die ze al die jaren gemist heeft. En dat avontuur vindt ze in de vorm van een sekswerker genaamd Leo Grande. In een anonieme hotelkamer ontmoeten ze elkaar. Leo ziet er in het echt net zo uit als op zijn foto, maar Nancy had niet gerekend op goede seks én een goed gesprek. Leo heeft over alles een mening en hoewel hij niet altijd de waarheid vertelt, vindt Nancy hem leuk. En hij haar. Haar seksuele zelfverzekerdheid groeit en Nancy begint te ontspannen. Tijdens de stiekeme afspraken verschuift de machtsdynamiek en brokkelen de secuur opgebouwde façades langzaam af.


The Fabelmans

Dinsdag 13 juni

Van: Steven Spielberg
Met: Paul Dano, Seth Rogen, Michelle Williams e.a.

The Fabelmans van Steven Spielberg is een diep persoonlijk portret over de jonge Sammy Fabelmans, die opgroeit in het Arizona van na de Tweede Wereldoorlog. Sammy Fabelman (Gabriel LaBelle) ontdekt op jonge leeftijd zijn passie voor film, tot grote vreugde van zijn creatieve moeder, Mitzi (viervoudig Academy Award® genomineerde Michelle Williams). Sammy's vader (Paul Dano; The Batman, There Will Be Blood) daarentegen ziet het meer als een hobby. In de loop der jaren legt Sammy de avonturen van zijn familie vast op beeld en ontwikkelt hij zich als regisseur van amateurfilms met zijn zussen en vrienden in de hoofdrol. Op zijn 16de ontdekt Sammy een hartverscheurende waarheid over zijn moeder die de familiedynamiek voorgoed verandert.